среда, 26. септембар 2012.

Pečena paprika sa fetom i bademima

Fantastično predjelo ili ukusna salata uz neko pečeno meso, koje se često nađe na našoj trpezi, a kako je vreme pečenih paprika, eto prilike. Mada, može i bez povoda. :)



уторак, 25. септембар 2012.

Salata od lubenice, feta sira i crnih maslina

Kao što i zvuči takvog je i ukusa, egzotična, prava letnja, osvežavajuća, puna različitih ukusa i tekstura u samo jednom zalogaju. Apsolutno fantastična i veoma jednostavna za pripremanje.



субота, 22. септембар 2012.

Štrudla sa makom

Ovako je i moja baka pravila, a izmenila nisam ništa.  Testo, meko ko duša, što bi ona rekla, obožavam i isprobala sam sa njim i neke druge varijante, ali o tome neki drugi put.







Cezar salata ♥

Počinjem sa jednim slanim receptom, koji sam oduvek želela da isprobam. Posle degustacije na nekoliko različitih mesta, uglavnom restorana, dosta istraživanja po netu, ipak sam se odlučila za onaj koji sam  pre par godina videla u emisiji Jamie Olivera i koji mi se odmah dopao, inače mog omiljenog kuvara . O njemu neki drugi put, a sada 











  I nisam pogrešila ni malo. Ukućanima se jako dopala,  tako da se nalazi na listi onih recepata koji će se često praviti.


петак, 21. септембар 2012.

Da li je svaki početak težak?

Uspela sam! Postajem blogerka i to o stvarima koje najviše volim, kuhinji i sportu. Kakva kombinacija, ako nište drugo, dopašće se mojim muškarcima, em siti, em imaju sa kim da diskutuju i da navijaju. 
E pa, srećno mi bilo! 





Moje prve praline.