понедељак, 06. јануар 2014.

Posna pašteta od kikirikija i maslina

Brzo, jednostavno i veoma ukusno na prepečenom ražanom hlebu, recimo. :)







Potrebno je:
  • mala glavica crvenog luka
  • 200 g ispečenog, neslanog kikirikija
  • 100 g zelenih maslina sa košticom
  • kašika paradjz pirea
  • kašičica kečapa
Prvo masline očistite od koštica. Takve masline su mnogo ukusnije nego one već očišćene,  a najlakše ćete koštice ukloniti tako što ćete svaku pritisnuti  širokom stranom noža, kao kada gnječite beli luk.
Crveni luk oljuštite i isečete na sitnije komade pa stavite u secko zajedno sa očišćenim maslinama i oljuštenim kikirikijem. Usitnite koliko god možete sitno. Verovatno ćete morati da otvarate  secko više puta i da spuštate sadržaj dole sa stranica secka, jer ga prilikom melevenja podiže na gore. Zatim dodate paradajz pire i kečap i sve lepo sjedinite. 

Srećno Badnje veče!

4 коментара:

  1. Odlična ideja, ja sam također u zadnje vrijeme isprobavala slične paštete i moram priznati da mi one mesne uopće ne fale! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je sasvim po mom ukusu, pošto ne jedem meso i kupovne paštete... Biće isprobano :D

    ОдговориИзбриши
  3. Tvoj recept za paštetu sa maslinama i kikirikijem sigurno isprobam. Hvala, veoma izvirno.
    lep pozrav, Ljuba

    ОдговориИзбриши
  4. Moram probati da dam sinu jer jede samo argetu sa patkicom a bila bih presrećna da ni tu neće. Recept mi zvuči zanimljivo samo se bojim ovog luka, uglavnom zbog njega izbjegavam domaće paštete.

    ОдговориИзбриши