уторак, 24. септембар 2019.
субота, 14. септембар 2019.
Galette sa smokvama i bademima
Ovo je jedna od francuskih delicija i omiljnijih jela njihove kuhinje, no, ako ste u Italiji zvaćete je crostata, ima više različitih podvrsta, zavisi iz kog kraja potiču, ova ne sadrži jaja, testo je dosta rastresito i po strukturi veoma podseća na one kupovne voćne štrudlice.
Naravno ukus je mnogo bolji 😊
Za razliku od tartova i raznih pita ne peče se u nikakvim kalupima, već se slobodno formira krug, pa je njena draž baš i u tom rustičnom izgledu.
Naravno ukus je mnogo bolji 😊
Za razliku od tartova i raznih pita ne peče se u nikakvim kalupima, već se slobodno formira krug, pa je njena draž baš i u tom rustičnom izgledu.
уторак, 3. септембар 2019.
Čorba od pečenog paradajza
Evo još jedne paradajz čorbice, ovog puta od pečenog paradajza, malo na ringli, malo u rerni 😊i ona mi je ukusnija od klasične tako da uglavnom nju i pravim.