петак, 22. фебруар 2013.

Ruske ćufte

Ove ćufte su apsolutni  hit među ćuftama koje spremam  u poslednje vreme, tačnije ovo je drugi put. 
Hvala  Ireni i Jeleni kod koje sam i videla prvo.
 Kako su dobreee :) možda i iz razloga jer su u sosu od pečuraka sa pavlakom koji ja jako volim, s tim što dodam uvek i belo vino, a dodala sam ga i sada.




Imate kod Irene i Jelene sastojke, pa da se ne ponavljam, a ja sam promenila sledeće:


- pored mladog luka, koga ima odavno na pijacama, dodala sam i malo praziluka;

- umesto kiselih krastavčića dodala sam belo vino, jer strašno volim tu kombinacuju, mada planiram da sledeći put stavim krastavčiće;

- koristila sam  sam neutralnu pavlaku, baš kao i Irena onu  za kuvanje koja ima 20%  m.m, ali sam odozgo stavila mozarelu, pa ih zapekla



Služila uz pire sa mladim lukom (naseckan i umešan u pire).

Auf, kako je ovo ukusno. Hvala devojke. ♥

2 коментара:

  1. pa to su stroganov cuftete :), cini mi se i bolja ideja od originalnog beef stroganoff i pravim koliko u pon. (fali mi fasirano :) )!

    ОдговориИзбриши