недеља, 16. јун 2013.

Marinirana pileća krilca

Piletina je dobro došla u svakoj, ali bukvalno svakoj varijanti i to svi njeni delovi. Naravno, najukusnija je ona i najnezdravija... pečena, sa hrskavom koricom.
Danas na meniju krilca pravo iz marinade I.











Za marinadu I je potrebno:

  • 5-6 većih čenova izgnječenog belog luka
  • komadić izrendanog svežeg đumbira
  • so, biber
  • 1/2 kašičice kurkume
  • mlevena ljuta papričica, aleva (po ukusu)
  • malo balzamiko sirćeta
  • maslnovo ulje

Sve sastojke stavite u činiju (na slici nedostaje balzamiko, dodala sam ga naknadno), 




 izmešati ih, pa ubacite krilca i dobro rukama prevrtati da svaki komad bude obložen marinadom. Ostaviti oko 1 sat u frižideru da odstoje, a jednom ili dva puta ih prevrnuti.

Poređati u plehu i peći u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumene lepo sa svih strana.






Marinada II:


  • med
  • soja sos
  • susam
  • maslinovo ulje
U malo meda sipati 2 kašike soja sosa (Šoju - makrobiotički) i dobro izmešati da se smese sjedine. Staviti krilca da odstoje malo u marinadi, poređati ih u plehu, preliti sa malo maslinovog ulja, pa posuti susamom.
Poći dok ne porumene.


Нема коментара:

Постави коментар