петак, 22. фебруар 2013.
понедељак, 18. фебруар 2013.
Reform torta
Mama je u porodici uvek bila majstor za torte, verovatno kao i svaka mama i to zna se, one čuvene i poznate kao i u svakoj drugoj porodici pravljene za posebne prilike i slavlja. Novotarije su mogle da dođu u obzir, ali u svakom slučaju već proverene od koleginica, rođaka ili prijateljica. Najčešće od ovih prvih. Na poslu, gde su u glavnom bile žene, razmena recpeata je bila svakodnevna stvar, ali uglavnom se gomilali u fioci, specijalnoj za tu namenu. Mama je puno i radila, tako da nije imala ni preteranu želju, a ni vremena za eksperimentisanje sa novim ukusima.
Za razliku od mene.
Nekako sam, prvo postepeno, a sada se to podrazumeva, preuzela pravljenje slatkiša i u roditeljskom domu i to ne samo pravljenje torti ili kada su neki važni datumi, već i kolača, nedeljom, radnim danom, ako napravim nešto što bi mi se dopalo ili nešto novo, zna se, šaljem i njima. Srećom stanuju jako blizu. :)
Za razliku od mene.
Nekako sam, prvo postepeno, a sada se to podrazumeva, preuzela pravljenje slatkiša i u roditeljskom domu i to ne samo pravljenje torti ili kada su neki važni datumi, već i kolača, nedeljom, radnim danom, ako napravim nešto što bi mi se dopalo ili nešto novo, zna se, šaljem i njima. Srećom stanuju jako blizu. :)
уторак, 5. фебруар 2013.
Kaneloni sa spanaćem, rikotom i pančetom
Nisam bila u poslednje vreme aktivna, pre svega zbog previše posla, ali trudiću se da nadoknadim sve to, jer mnogo recepata čeka da ugleda svetlost dana ili stranice ovog bloga.
Ovo, iskreno, pravim prvi put. Iako je uvreženo mišljenje da ne treba objavljivati postove i one recepte koje nismo napravili bar tri puta, jednostavno morala sam da ga podelim sa vama, jer je ukus fantastičan.
Ovo, iskreno, pravim prvi put. Iako je uvreženo mišljenje da ne treba objavljivati postove i one recepte koje nismo napravili bar tri puta, jednostavno morala sam da ga podelim sa vama, jer je ukus fantastičan.