Naziv i nije baš nešto originalan, ali s obzirom na to da su zastupljene skoro sve boje, možda ipak i nije toliko loš.
Svo povrće imate preko cele godine, sada i crvenu papriku u skoro svim marketima.
Potrebne namirnice:
- 1 srednji crveni luk
- 1 crvena paprika šilja ili babura, zavisi šta nađete (možete i zelenu papriku ili već po vašem izboru)
- 2 pune šake rukole
- Mamut crne masline (ili po vašem ukusu)
- Sok od 1 limuna
- Malsinivo ulje
- So, biber
Crveni luk isečete na rebarca, stavite u činiju, posolite malo, izgnječite ga rukom da pusti malo svoje sokove.
Za to vreme papriku isečete na trakice, rukolu oprete, a masline očistite od koštica, tako što svaku pritisnete blago (ne prejako da se ne bi smuljale) širom stranom noža i one se lako otklone, te isečete maslinu na 2-3 komadića. Ostavite nekoliko celih maslina za dekoraciju.
Sve zajedno izmesate u činiji gde je već luk, odozgo prelijete umućenom emulzijm od 1/3 ulja i 2/3 limunovog soka (najbolje u teglici), začinite i izmešate još jednom dobro i ostavite oko 15 min da odstoji.
Preukusna i veoma se brzo sprema, a ide uz sva mesa i ribu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар