Potrebni sastojci za testo, za kalup od 30cm:
Zamesiti testo, ostaviti na pola sata u frižideru, za to vreme spremiti voće.
- 200g putera
- 350g brašna
- 1 žumance
- 120g šećera
- malo hladne vode 3-4 kašike recimo (ja to otprilike, vidim po testu)
- prstohvat soli
Zamesiti testo, ostaviti na pola sata u frižideru, za to vreme spremiti voće.
Oljuštiti i spremiti fil od:
- 5 bresaka, iseci ih na kriške
- 300g borovnica
- 3 kašike gustina
- kašićicu cimeta,
- malo limunove korice
- 4 kašike braon šećera
Sve se pažljivo izmeša da se voće previše ne raspadne.
Odlomiti manji deo testa da se izmrvi odozgo (nije potrebno pokriti celu površinu), a ostalo podjednako raspodeliti rukom ili kašikom u kalupu (ne treba ga tanjiti oklagijom, dosta je rastresito). Sipa se nadev, izmrvi ostatak odvojenog testa odozgo, pospe listićima badema i peče oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200° C.
Sladoled nisam imala, ali i nije bio potreban 😊
Нема коментара:
Постави коментар