Videla sam da su me devojke Sanja , Suzana i Vela nominovale za blogersku igricu, malo doduše kasnim, nadam se da ne postoji neki rok za učestvovanje, ali odmarala sam malo duže od svih ovozemaljskih tehnologija (namerno), tako da u prvom sledećem postu odgovaram na pitanja. Hvala devojkama na ukazanom poverenju.
Ovo je drugi najčešći način na koji pripremam ribu, pored onog na koji sam spremala Brancin, pogotovu kada je sezona paradajza. Veoma jednostavno, a riba vrlo ukusna i sočna i opet iz rerne.
Sve su količine proizvoljne, zavisi za koliko osoba spremate, pa i od veličine pleha.
Možete služiti uz bilo koje povrće, bilo grilovano, bilo bareno ili samo uz salatu, ali i uz omiljeno vino.
I da napomenem još jednom, ovako možete spremiti bilo koju ribu i morsku i rečnu, sečenu na šnicle, filete ili u komadu.
Ovo je drugi najčešći način na koji pripremam ribu, pored onog na koji sam spremala Brancin, pogotovu kada je sezona paradajza. Veoma jednostavno, a riba vrlo ukusna i sočna i opet iz rerne.
Potrebni sastojci:
- losos šnicle
- crveni luk
- paradajz
- kapar
- suvi začin tipa italijanska mešavina Kotanyi
- nekoliko čenova belog luka
- svež ruzmarin
- malo belog vina
- maslinovo ulje
- so, biber
- svež peršun
Prvo što uradim, a vi ne morate naravno, jer ne smeta ukusu, uklonim kožicu sa šnicli. Veoma je jednostavno, pažljivo samo nožem razdvojite
Ili ako ne želite da je uklonite, samo napravite zareze po njoj, pogotovu ako je veći komad
Po dnu pleha raspodelite kolutove crvenog luka (nemojte ih razdvajati, već onako u kompletu poređate) ili naseckajte puno luka na rebarca, da pokriju celu površinu pleha. Malo ga posoliti, samleti suvi začin preko, poprskati maslinovim uljem, pa staviti šnicle ili veće komade bilo koje ribe.
Između ribe staviti isečen paradajz, a ako je čeri možete i ceo, zatim izgnječen beli luk (čenove poklopite stranom većeg noža, pa pritisnite dlanom jače, tako skinete opnu u jednom potezu i dobijete odmah dovoljno izgnječen beli luk), kapar, svež ruzmarin, maslinovo ulje, belo vino i sve dobro začinite solju (nemojte preterivati, već ste solili crveni luk, a i kapar je slan), biberom i sveže mlevenim suvim travama (Kotanyi).
Dobro zatvoriti folijom pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220C oko 20 minuta, a uzatim skinuti foliju da riba dobije malo boju i da tečnost ispari, tek koji minut, možda do 10-ak.
Možete služiti uz bilo koje povrće, bilo grilovano, bilo bareno ili samo uz salatu, ali i uz omiljeno vino.
I da napomenem još jednom, ovako možete spremiti bilo koju ribu i morsku i rečnu, sečenu na šnicle, filete ili u komadu.
Njam, baš mi se jede ovako nešto! Odlično.
ОдговориИзбришиPrefino, jako ga volim :)
ОдговориИзбришиWygląda to super. Pozdrawiam.
ОдговориИзбришиWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
ОдговориИзбриши