Kao što i zvuči takvog je i ukusa, egzotična, prava letnja, osvežavajuća, puna različitih ukusa i tekstura u samo jednom zalogaju. Apsolutno fantastična i veoma jednostavna za pripremanje.
Crveni luk očistiti i iseći na tanka rebarca. Saviti u činiju, pa preko sipati isceđen sok od limente ili limuna (ja sam pola-pola.... dve manje limente i jedan veći limun).
Ostaviti tako da odstoji dok se spremaju ostali sastojci, a za to vreme izgubiće se ona ošttrina luka.
Očistiti lubenicu od kore i semenki i iseći na neke male trougliće, recimo.
Feta sir iseći na kockice i raspodeliti zajedno sa lubenicom u neku dublju posudu.
Rukom iscepkati svežu nanu i peršun i dodati lubenici i siru.
Dodati zatim luk isečena na rebarca, zajedno sa svim sokovima, dodati maslinovo ulje i crne masline.
Sve lepo, pažljivo i nežno promešati, najbolje prstima, da sir i lubenica ne bi izgubili svoju formu.
Po ukusu zabiberiti (ja sam zaboravila ovom prilikom) i možda dodati još soka od limente ili limuna.
Dobro ohladiti pre služenja.
Sastojci:
- 1 manji crveni luk
- 2-3 limente (ili limuna)
- 1 kg slatke, zrele lubenice
- 250 g feta sira
- 100 g crnih maslina bez koštica (Mamut recimo)
- sveža nana
- svež peršun
- maslinovo ulje (hladno ceđeno)
- sveže mleven crni biber
Crveni luk očistiti i iseći na tanka rebarca. Saviti u činiju, pa preko sipati isceđen sok od limente ili limuna (ja sam pola-pola.... dve manje limente i jedan veći limun).
Ostaviti tako da odstoji dok se spremaju ostali sastojci, a za to vreme izgubiće se ona ošttrina luka.
Očistiti lubenicu od kore i semenki i iseći na neke male trougliće, recimo.
Feta sir iseći na kockice i raspodeliti zajedno sa lubenicom u neku dublju posudu.
Rukom iscepkati svežu nanu i peršun i dodati lubenici i siru.
Dodati zatim luk isečena na rebarca, zajedno sa svim sokovima, dodati maslinovo ulje i crne masline.
Sve lepo, pažljivo i nežno promešati, najbolje prstima, da sir i lubenica ne bi izgubili svoju formu.
Po ukusu zabiberiti (ja sam zaboravila ovom prilikom) i možda dodati još soka od limente ili limuna.
Dobro ohladiti pre služenja.
Нема коментара:
Постави коментар