Brzo, jednostavno i veoma ukusno na prepečenom ražanom hlebu, recimo. :)
Potrebno je:
- mala glavica crvenog luka
- 200 g ispečenog, neslanog kikirikija
- 100 g zelenih maslina sa košticom
- kašika paradjz pirea
- kašičica kečapa
Prvo masline očistite od koštica. Takve masline su mnogo ukusnije nego one već očišćene, a najlakše ćete koštice ukloniti tako što ćete svaku pritisnuti širokom stranom noža, kao kada gnječite beli luk.
Crveni luk oljuštite i isečete na sitnije komade pa stavite u secko zajedno sa očišćenim maslinama i oljuštenim kikirikijem. Usitnite koliko god možete sitno. Verovatno ćete morati da otvarate secko više puta i da spuštate sadržaj dole sa stranica secka, jer ga prilikom melevenja podiže na gore. Zatim dodate paradajz pire i kečap i sve lepo sjedinite.
Srećno Badnje veče! |
4 коментара:
Odlična ideja, ja sam također u zadnje vrijeme isprobavala slične paštete i moram priznati da mi one mesne uopće ne fale! :)
Ovo je sasvim po mom ukusu, pošto ne jedem meso i kupovne paštete... Biće isprobano :D
Tvoj recept za paštetu sa maslinama i kikirikijem sigurno isprobam. Hvala, veoma izvirno.
lep pozrav, Ljuba
Moram probati da dam sinu jer jede samo argetu sa patkicom a bila bih presrećna da ni tu neće. Recept mi zvuči zanimljivo samo se bojim ovog luka, uglavnom zbog njega izbjegavam domaće paštete.
Постави коментар