четвртак, 27. фебруар 2014.

Prhki kolačići sa bademima


Ovaj recept sam dobila uz modlice za medenjake (koje nikako da postavim) iz Nemačke. Zainteresovalo me je šta je to i napravila ih prvi put kao obične keksiće, uvaljane u prah šećer, baš kako i stoji u receptu  Kada sam ih probala podsetili su me na vanilice i želela sam da  eksperimentišem sa džemovima... i mogu vam reći da su odlični. Prosto se tope u ustima, sa i bez džema..







Potrebni sastojci:

  • 150g blanširanih, oljuštenih, prosušenih i samlevenih badema
  • 50 g prah šećera
  • 200 g brašna
  • sok od jednog limuna
  • 2 žumanceta
  • 130 g putera
Sve satojke zamesite u glatko testo, uvite u foliju i ostavite u frižideru najbolje preko noći.
Sutradan istanjite testo na 3mm debljine, modlama željenog oblika vadite kolačiće i pečete u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 min,  na 180C (paziti na rernu, sve su različite jačine, da kolačići ostanu beli).

Po želji ih filovati domaćim džemom od kajsija ili malina ili bez spajanja samo ih  uvaljati u prah šećer.  Veoma su ukusni u obe varijante.





Da li je potrebno da napomenem da sam napravila duplu meru, pogotovu što sam ih duplirala, odnosno napravila u obliku vanilica. :)









2 коментара:

Анониман је рекао...

Mnogo su fini.I ja obozavam da pravim kolace sa bademom ili cak sa brasnom od badema

mirjana је рекао...

Divni...pravila sam slicno i jako mi se sviaju,blazeg su okusa od oraha,no dragi su mi svi !!