четвртак, 24. април 2014.

Postuskršnja salata

Jedana od ideja šta sa onim kuvanim jajima koja preostanu. Doduše nju godinama i jedinu sprovodim u delo, jer je i brza, ukusna i svi je vole.



Potrebni sastojci:

  • kuvana jaja
  • mlad beli luk
  • slatka mlevena paprika
  • origano ili neka mešavina mediteranskih začina
  • svež samleven biber 
  • so
  • jabukovo sirće
  • maslinovo ulje






Iseći oljuštena jaja na četvrtine, pa ih poređati u plitku činiju, dublji tanjir, ali nikako u dva reda, već isključivo u jedan.
Odozgo posuti po ukusu i želji sitno seckan, mlad, beli luk,  posoliti, malo slatke aleve paprike posuti, dva prstohvata suvog origana raspodeliti ili kao ovoga puta što sam samlela mediteransku mešavinu suvih začina, pa preliti kašikom pažljivo dresing, da svaki čamčić dobije deo tečnosti: jabukovo sirće i  maslinovo ulje u odnosu 3:1, dobro prethodno smućkano.

Nikako salatu ne mešati već je tako ostaviti da odstoji bar jedan sat u frižideru, a odlična je  i kao predjelo.




Нема коментара: