Fantastično predjelo ili ukusna salata uz neko pečeno meso, koje se često nađe na našoj trpezi, a kako je vreme pečenih paprika, eto prilike. Mada, može i bez povoda. :)
Ispečene crvene paprike oljištiti i očistiti od semenki, pa rukom pokidati na manje komade i poređati na većem plitkom tanjiru ili ovalu. Te komade ređati u jednom redu, odnosno jedan pored drugog. Ovo je neka optimalna količina 10 paprika, a može se i povećati, naravno, pošto je sve proizvoljno i po ukusu.
Preko paprika nabacati feta sir, seckan na kockice ili izmrvljen, kako ko voli.
Sve dobro zaliti kvalitetim, devičanskim maslinovim uljem.
Preko iscediti sok od pola ili celog limuna (zavisi od količine namirnica i veličine samog limuna).
Zatim pobacati gusto, blanširane, oljuštene cele ili prepolovljene bademe (na recimo 10 paprika ide oko 80 g badema).
Finishing touch je puno iscepganog lišća svežeg peršuna i pobacanog po tanjiru.
Dobro ohladiti i uživati.
Sastojci:
- 10 crvenih, pečenih paprika
- feta sir
- bademi
- maslinovo ulje
- svež peršun
- limun
Ispečene crvene paprike oljištiti i očistiti od semenki, pa rukom pokidati na manje komade i poređati na većem plitkom tanjiru ili ovalu. Te komade ređati u jednom redu, odnosno jedan pored drugog. Ovo je neka optimalna količina 10 paprika, a može se i povećati, naravno, pošto je sve proizvoljno i po ukusu.
Preko paprika nabacati feta sir, seckan na kockice ili izmrvljen, kako ko voli.
Sve dobro zaliti kvalitetim, devičanskim maslinovim uljem.
Preko iscediti sok od pola ili celog limuna (zavisi od količine namirnica i veličine samog limuna).
Zatim pobacati gusto, blanširane, oljuštene cele ili prepolovljene bademe (na recimo 10 paprika ide oko 80 g badema).
Finishing touch je puno iscepganog lišća svežeg peršuna i pobacanog po tanjiru.
Dobro ohladiti i uživati.
Нема коментара:
Постави коментар