Piletina je dobro došla u svakoj, ali bukvalno svakoj varijanti i to svi njeni delovi. Naravno, najukusnija je ona i najnezdravija... pečena, sa hrskavom koricom.
Danas na meniju krilca pravo iz marinade I.
Danas na meniju krilca pravo iz marinade I.
Za marinadu I je potrebno:
- 5-6 većih čenova izgnječenog belog luka
- komadić izrendanog svežeg đumbira
- so, biber
- 1/2 kašičice kurkume
- mlevena ljuta papričica, aleva (po ukusu)
- malo balzamiko sirćeta
- maslnovo ulje
Sve sastojke stavite u činiju (na slici nedostaje balzamiko, dodala sam ga naknadno),
izmešati ih, pa ubacite krilca i dobro rukama prevrtati da svaki komad bude obložen marinadom. Ostaviti oko 1 sat u frižideru da odstoje, a jednom ili dva puta ih prevrnuti.
Poređati u plehu i peći u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumene lepo sa svih strana.
Marinada II:
- med
- soja sos
- susam
- maslinovo ulje
U malo meda sipati 2 kašike soja sosa (Šoju - makrobiotički) i dobro izmešati da se smese sjedine. Staviti krilca da odstoje malo u marinadi, poređati ih u plehu, preliti sa malo maslinovog ulja, pa posuti susamom.
Poći dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар