четвртак, 6. март 2014.

Odlične pekarske kifle by mignonne

Sigurna sam da ste upoznati sa kuvarskim majstorijama mnogih naših blogerki, a kako mi je bio potreban neki fini,  a relativno brzi recept za kifle (moji su postali dosadni) Pekarske kifle La Cuisine Creative iskočile su u prvi plan iz više razloga: testo je divno, meke su i sutradan, mogu da se zamrznu, brzo se naprave, pogodne su i za neke jednostavne sendviče (klinci često traže još nešto :)), a tek kada se raširi miris iz rerne i kuhinje... nepocenjivo ....







Neću vam postavljati ovde ni sastojke, ni postupak, sve imate kod Lane . Mogu samo da vam kažem da sam ih pravila i sa mašću, kako stoji u originalu i sa puterom... pa skoro da nema razlike.







Najviše mi se dopada što se testo lepo umesi, koje je fantastično meko, a kada naraste i više se ne mesi, već vade loptice i razvlače u kiflice. 

Nismo imali neku zimu, ali mirisi hleba i peciva su nezamenljivi, bilo koje doba godine da je.


7 коментара:

mignonne је рекао...

Taman sam posla na spavanje, pa sam krajickom oka ugledala naslov medju omiljenim blogovima i odmah sam se razbudila.:))) Zaista su divno uspele i na slikama se vidi koliko je testo mekano, drago mi je da su vam se dopale... nisam ih jos pravila sa puterom, ali mogla bih sledeci put da isprobam, hvala puno na lepim utiscima i na tako lepom predstavljanju:)) Saljem pozdrave i poljupce za laku noc!

Ljiljana је рекао...

Lanini recpeti su cista perfekcija, i puno njih sam isprobala. Ove kifle su kao pamuk, i jedini recept za pekarske kifle koje spremam :)
Bas su ti lepe i rumene :)

pekarica-suzyca.blogspot.com је рекао...

Njih nisam probala, baš ću ovih dana da ih umesim, samo da mi stigne džak brašna ;)
Prelepe su ti kifle, a miris tek pečenog peciva je stvarno neprocenjiv!

Olja је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Olja је рекао...

Hvala puno Lana, zadovoljstvo je veliko kada mi neko kao Vi (a mislim da možemo na ti :)) uputi kompliment, ali da nije bilo ovog tvog divnog recepta, koji si nesebično podelila sam nama, ne bi bilo ni ostalog.
Uzvraćam pozdrave i poljupce. ♥

Olja је рекао...

Divni, divni su Lanini recepti. Hvala Ljiljo. ♥

Olja је рекао...

Mmmmmmmm... i sa ovom kijavicom osećam miris :). Hvala Suzana. ♥