Христос Васкресе! Da u zdravlju, мiru i veselju, u okviru svojih najmilijih provedete uskršnje praznike, da uvek imate nadu za bolje sutra, da iskoristite svaki sunačani sat (ubi ova kiša).
Srećan Uskrs! ♥
- za koru:
Napomena: pečena paprika ima drugačiji ukus od sirove, pa daje celoj priči drugačiji šmek, imajte to na umu.
Srećan Uskrs! ♥
Potrebni sastojci:
- za koru:
- 6 jaja
- 3 kašike mlevenih oraha
- 3 kašike seckanih oraha
- kašika brašna
- 100 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- za fil:
- 400 g sremskog sira
- 100 g pečenice ili nekog suvog mesa po izboru ( u originalu stoji 150 g)
- 5 kiselih krastavčića (kornišoni)
- 1 crvena paprika (stavila sam pečenu)
- sitno iseckan vlašac (po mom izboru)
- za premazivanje (po mom izboru):
- 2 kašičice punomasne pavlake sa malo sremskog sira izmešati i
- posuti malo seckanog vlašca odozgo
U mleku rastvorite prašak za pecivo i kašiku brašna, pa dodajte u umućena žumanca, kao i naseckane i samlevene orahe, začinite, umešajte sa posebno umućenim belanacima i ispecite.
Ja sam namerno pekla u manjem kalupu dim.22x34 cm, da nemam onu spiralu u rolatu, odnosno da je u samo jednom krugu uvijena korica oko fila (ako me razumete šta hoću da kažem, jer sam imala još jedan salni, zeleni rolat sa spiralom :)), a vi možete komotno veći pleh, da bi korica bila još tanja i da bi je mogli uviti više puta u rolat.
Kada se korica ispeče, uvijete je u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.
U sir umešate iseckane na kockice suvo meso, vlašac, krastavčiće i papriku.
Nafilujete koricu, uvijete čvrsto u providnu foliju i dobro ohladite, najbolje preko noći.
Sutradan stavite na odgovoarajuću posudu, premažete i pospete seckanim vlašcem.
Bež'te kišni oblaci! |
1 коментар:
Mora da je dobar, sa ovim orasima u kori...mmmm!
Vaistinu vaskrese!
Постави коментар