уторак, 30. јун 2015.

Hrskave, a sočne bele šnicle

Spolja hrskave, a unutra sočne, a  bele... jer su od belog mesa, pilećeg ili ćurećeg,






Sve količine su proizvoljne.

Potrebno je:

  • šnicle od belog pilećeg ili ćurećeg mesa
  • gust jogurt ili tzv. grčki jogurt
  • 2 čena belog luka
  • biber, so
  • sveže hlebne mrvice (od jučerašnjeg hleba najbolje) 100g
  • parmezan ukupno oko 70g
  • puter 50g
  • peršun ili vlašac
  • maslinovo ulje
Isečete belo meso na šnicle, nemojte ni da su pretanke, ni predebele ... i svaku provučete kroz smesu od jogurta, izgnječenog belog luka, malo narendanog parmezana sa začinima (posolite i pobiberitte po ukusu), a možete ih i malo ostaviti u toj marinadi u frižideru oko pola sata. Ako volite ljuto, možete malo i začiliti. ☺
Poređate šnicle po plehu, koji je obložen papirom za pečenje i  preko svake pospete obilno smesu od hlebnih mrvica.U secku sve sameljete: sredinu jučerašnjeg hleba, parmezan, peršun ili vlašac i onda sve pomešate sa otopljenm puterom.



Sveže mleveni biber još malo sameljete preko njih, poprskate nekim maslonovim uljem i pečete na 220 C dok ne porumene, pažljivo da se ne prepeku, neće biti sočne.



Možete služiti uz bilo koji prilog ili samo uz sezonsku salatu.


A na isti način možete spremiti i batake.




Нема коментара: