Spolja hrskave, a unutra sočne, a bele... jer su od belog mesa, pilećeg ili ćurećeg,
Sve količine su proizvoljne.
Potrebno je:
- šnicle od belog pilećeg ili ćurećeg mesa
- gust jogurt ili tzv. grčki jogurt
- 2 čena belog luka
- biber, so
- sveže hlebne mrvice (od jučerašnjeg hleba najbolje) 100g
- parmezan ukupno oko 70g
- puter 50g
- peršun ili vlašac
- maslinovo ulje
Isečete belo meso na šnicle, nemojte ni da su pretanke, ni predebele ... i svaku provučete kroz smesu od jogurta, izgnječenog belog luka, malo narendanog parmezana sa začinima (posolite i pobiberitte po ukusu), a možete ih i malo ostaviti u toj marinadi u frižideru oko pola sata. Ako volite ljuto, možete malo i začiliti. ☺
Poređate šnicle po plehu, koji je obložen papirom za pečenje i preko svake pospete obilno smesu od hlebnih mrvica.U secku sve sameljete: sredinu jučerašnjeg hleba, parmezan, peršun ili vlašac i onda sve pomešate sa otopljenm puterom.
Sveže mleveni biber još malo sameljete preko njih, poprskate nekim maslonovim uljem i pečete na 220 C dok ne porumene, pažljivo da se ne prepeku, neće biti sočne.
Možete služiti uz bilo koji prilog ili samo uz sezonsku salatu.
A na isti način možete spremiti i batake.
Нема коментара:
Постави коментар