Napravila sam je iz dva razloga.. prvi, stigao je mladi praziluk na pijacama, a drugi, potrebana mi je ova salata/predjelo za bruskete, ali o tome drugi put.
Postoji i treći razlog, spema se za 15ak minuta.
Potrebni sastojci (količinu odredite po svom ukusu):
Postoji i treći razlog, spema se za 15ak minuta.
Potrebni sastojci (količinu odredite po svom ukusu):
- 2 konzerve tunjevine, neke koju najčešće koristite i volite
- 2 manja praziluka
- prstohvat soli
- šaka blago tostiranih oraha
- malo peršuna
- kašika soka od limuna
- kašika maslinovog ulja
Isečete praziluk na pola po dužini, a ako je deblji i na četiri dela, pa onda na tanka "rebarca", pospete prstohvat soli bukvalno (tunjevina je već slana i pazite da ne preterate) i onda ga malo rukom izgnječite, ne previše, jer može da se izgubi posle u masi, ali dovoljno tek da se vrlo malo opusti, dodate tunjevinu isceđenu iz svog ulja/salamure, blago tostirane i naseckane orahe, malo poprskate limun preko i dodate kašiku maslonovog ulja. Sve lepo izmešate, sipate u činiju za služenje i dobro ohladite. A pre nego što je servirate odozgo pospete sitno iseckan peršun.
Нема коментара:
Постави коментар