уторак, 28. јул 2015.

Posno predjelo od praziluka, tunjevine i tostiranih oraha

Napravila sam je iz dva razloga.. prvi, stigao je mladi praziluk na pijacama, a drugi,  potrebana mi je ova salata/predjelo za bruskete, ali o tome drugi put.




Postoji i treći razlog, spema se za 15ak minuta.


Potrebni sastojci (količinu odredite po svom ukusu):

  • 2 konzerve tunjevine, neke koju najčešće koristite i  volite
  • 2 manja praziluka
  • prstohvat soli
  • šaka blago tostiranih oraha
  • malo peršuna
  • kašika soka od limuna
  • kašika maslinovog ulja
Isečete praziluk na pola po dužini, a ako je deblji i na četiri dela, pa onda na tanka "rebarca",  pospete prstohvat soli bukvalno (tunjevina je već slana i pazite da ne preterate) i onda ga malo rukom izgnječite, ne previše, jer može da se izgubi posle u masi, ali dovoljno tek da se vrlo  malo opusti, dodate tunjevinu isceđenu iz svog ulja/salamure, blago tostirane i naseckane orahe, malo poprskate limun preko i dodate kašiku maslonovog ulja. Sve lepo izmešate, sipate u činiju za služenje i dobro ohladite. A  pre nego što je servirate odozgo pospete sitno iseckan peršun.




Нема коментара: