петак, 31. јул 2015.

Šumska rozen torta


Pravila sam razne kombinacije krema sa rozen koricama i posne i mrsne, a ovakvu prvi put. Bila mi je potrebna neka laganija torta, ali opet dovoljno ozbiljna ☺ Malo sam samo  promenila recpet (dodala i mleko, kao i belu čokoladu, smanjila šećer), a da li je   ovo original , stvarno ne znam pošto se isti recept  nalazi na mnogim portalim, blogovima..



Umesto jagoda koristila sam maline i borovnice, a žao mi je što nisam imala i kupine.







Potrebni sastojci:

  • pakovanje korica za rozen tortu
  • 500 g belog krem šlaga
  • 150 ml hladnog mleka
  • 150 ml hladne kisele vode
  • 2 kisele pavlake 20% m.m.
  • 120 g šećera u prahu
  • 250 g bele čokolade (koristim Nestle dessert blanc)
  • oko 800 g malina (najbolje da imate 1 kg)
  • oko 300 g borovnica
  • nana za dekoraciju



Umutite šlag sa mešavinom hladnog mleka i kisele vode, a posebno umutite kiselu pavlaku i prah šećer. Obe kreme izmešate špatulom ili varjačom, pa dodate 250 g prethodno narendane bele čokolade. Filujete po dve korice samo fil, na trećoj premažete malo fila, pa pospete maline i borovnice ..i tako dok ne potrošite sav materijal. 
Svaku koricu, pre nego što namažete kremom, blago pritisnete da se bolje zalepi na onu ispod. 

Ukrasite po želji i dobro ohladite, najbolje preko noći.





Preukusna, sočna, osvežavajuća... nestaće za tili čas... ☺



Нема коментара: