Pravila sam razne kombinacije krema sa rozen koricama i posne i mrsne, a ovakvu prvi put. Bila mi je potrebna neka laganija torta, ali opet dovoljno ozbiljna ☺ Malo sam samo promenila recpet (dodala i mleko, kao i belu čokoladu, smanjila šećer), a da li je ovo original , stvarno ne znam pošto se isti recept nalazi na mnogim portalim, blogovima..
Umesto jagoda koristila sam maline i borovnice, a žao mi je što nisam imala i kupine.
Potrebni sastojci:
- pakovanje korica za rozen tortu
- 500 g belog krem šlaga
- 150 ml hladnog mleka
- 150 ml hladne kisele vode
- 2 kisele pavlake 20% m.m.
- 120 g šećera u prahu
- 250 g bele čokolade (koristim Nestle dessert blanc)
- oko 800 g malina (najbolje da imate 1 kg)
- oko 300 g borovnica
- nana za dekoraciju
Svaku koricu, pre nego što namažete kremom, blago pritisnete da se bolje zalepi na onu ispod.
Ukrasite po želji i dobro ohladite, najbolje preko noći.
Preukusna, sočna, osvežavajuća... nestaće za tili čas... ☺
Нема коментара:
Постави коментар